Patricia Nagashi Brilli

»Vsak zna plesati – brez izjem. Vsi uživamo v ritmu. Življenje je ritem, narava ima ritem. Vse pleše!«

Dosežki in kompetence

  • Večkratna državna prvakinja v show dance plesu in stepu.
  • Večkratna finalistka evropskih in svetovnih prvenstev v show dance plesu in stepu.
  • Plesna sodnica za moderne tekmovalne plese z državno licenco Plesne zveze Slovenije – Združenja plesnih sodnikov Slovenije.
  • Ena izmed prvih Scrutineerjev (izračunevalcev plesnih rezultatov) v Sloveniji.
  • Koreografinja za različne prireditve, tv oddaje in plesna tekmovanja.
  • Kot koreograf, mentor in učitelj dosegla številne naslove državnih prvakov v hiphopu, disco dance plesu in show plesu s svojimi varovanci v mladinskih kategorijah, prav tako pa so se z istimi skupinami izkazali tudi na evropskih in svetovnih prvenstvih z odličnimi finalnimi uvrstitvami.

Začetki

S plesom se je prvič spoznala v prvem razredu osnovne šole, ko sta jo poučevala Tomaž Ambrož in Barbara Nagode Ambrož, ustanovitelja plesne šole Urška, a takrat še člana plesnega društva Kazina.

Čeprav sta ji predajala znanje latinskoameriških in standardnih plesov, jo je še najbolj pritegnilo prav samostojno plesanje in ustvarjanje z lastnim gibom skozi jazz balet. Plesno znanje je nato pridobivala v različnih plesnih šolah, z različnimi izvrstnimi plesnimi pedagogi (Mojca Horvat, Daniela Novak, Mirjam Podobnik, Jadran Živkovič, Miha Lampič, Mimi Marčac Mirčeta…), se udeleževala različnih plesnih delavnic s tujimi pedagogi in spoznavala nove plesne stile.

Vrata v plesno pedagogiko ji je odprla Daniela Novak, ki ji je zaupala občasno poučevanje. Kmalu pa jo je pod svoje okrilje vzela Silvestra Perčič in jo vpeljala v plesno obrt. V plesni šoli Kazina tako poučuje od svojih rosnih sedemnajstih let.

Področja dela

  • Plesna učiteljica z licenco Plesne zveze Slovenije – Združenja plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev Slovenije
  • Vodja podružnice Kazina Obala
  • Poučuje jazz balet, street ples, hiphop in družabne plese – najraje začetnike, saj je prepričana, da se plesa lahko nauči VSAK!

Osebno

Je univerzitetna diplomirana komunikologinja, ki je že od nekdaj vedela, da sedenje v pisarni ne bo pravi poklic zanjo. Zato se je že med študijem preizkusila tudi kot novinarka in odgovorna za odnose z javnostmi, a je svojo poklicno pot vedno podrejala predvsem plesu. In prav ples ji je odkril še eno ljubezen – nenehno željo po potovanjih, saj so jo nastopi in tekmovanja popeljala na različne konce sveta. In ker je bilo poučevanje plesa omejeno zgolj na šolski koledar, je čez poletje spakirala kovčke in odpotovala – kot turistična vodnica. Spoznala je namreč, da vedno rabi pozornost, potrebuje občinstvo in ljudi, ki bi ji sledili. Danes uspešno usklajuje obe svoji poklicni poti, ljubezni pa ima vedno dovolj tudi za svoja sončka – hčerko Yaro in sina Adama.